HMB

Meghalt a klán, éljen a blog.

Mondom éljen.

Na.

Utolsó kommentek

a szójátékokról...

2006.12.04. 18:25 limbekcs

.... Esterházy is megemlékezik, ekképp:

"...ez szójáték, ha silány is, és a szójáték, ha briliáns is, a Sátán
műve."

Érdemes megnézni az egész párbeszédet (melyben az Úr titkosszolgálati eszközökkel tartja a kapcsolatot titkosszolgálati bevetésen lévő angyalaival, figyeldoda, hogy villódzik a szolgálati Lada sebváltógombja!):


– Itt Jahve, itt Jahve. Angelusz, jelentkezz.

– Itt Angelusz. Angelusz hívja Jahvét. Jahve, jelentkezz.

– Csocsókám, mi a bánat van?!

– Még nincs bánat, Uram.

– Én most magát nem kommentálom, Csocsókám. De en passant megemlítem, hogy ez szójáték, ha silány is, és a szójáték, ha briliáns is, a Sátán műve. De hagyjuk, nem szívesen gondolok arra az emberre. Mire jutottak?

– Esemény még nincs, Uram.

– Akkor legyen, pancser! Hogy ne mondjam, mesüge…

– Már elnézést a bocsánatért, Uram, Uralkodók Ura, Istenek Istene, Királyok Királya, dicsőséged trónja a világ minden nemzedékén át fennmarad, neved szent, és diccsel illetik széles e Világon… Tudja, hogy van, Főnök… A gép forog, az alkotó pihen…

– Istenem, Csocsókám, Istenem… Arányérzék, nem először mondom, arányérzék…

– A nyelv keresi az igazságot, Uram, tehát nem birtokolja. Kettős természetű, akárcsak védistene, Hermész, igazság és hamisság vegyül benne. Homályos, mert fény és sötétség keveréke.

– Nyasgem. Végeztem.




1 komment

Címkék: élet irodalom hrabal könyve

A bejegyzés trackback címe:

https://hmb.blog.hu/api/trackback/id/tr5420976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2006.12.04. 23:13:14

nahát, micsoda véletlen, pont ma este volt szerzőnk a tévébe' benne, nem tudom, lehet, hogy a magyar nyelv (ill. a hangalámondás hiánya) tette, de mintha Lévai uram kissé visszafogottabb, hogy ne mondjam, riadt lett volna, nem olyan fickós, mit a külföldi Nobel-díjasokkal... :)
süti beállítások módosítása